Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Aydar, “Vatanımız şehit ve gazilerimizin emanetidir”

Aydar, “Vatanımız şehit ve gazilerimizin emanetidir”

Aydar, “Vatanımız şehit ve gazilerimizin emanetidir”

19 Eylül Gaziler Günü dolayisiyla bir mesaj yayimlayan Ceyhan Ticaret Borsasi Baskani Mustafa Aydar, TBMM tarafindan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e “Maresal” rütbesi ve “Gazilik” unvaninin verildigi 19 Eylül’ün “Gaziler Günü” olarak kabul ve ilan edildigini hatirlatti. Sanli Türk tarihinin kahramanlik destanlari ile dolu oldugunu belirten Baskan Aydar, “Bu kutsal vatan topraklari bizlere sehit ve gazilerimizin emanetidir. Bizler de onlarin bu kutsal emanetlerini gelecek nesillere aktarmaya devam edecegiz” dedi.
Türk milletinin vatanini ve bagimsizligini korumak için canini seve seve vermesinin düsmanlarinin bile takdirine sayan oldugunu ifade eden CTB Baskani Mustafa Aydar,, “Kahraman Türk evlatlari dün oldugu gibi bugün de ‘ölürsek sehit, kalirsak gazi oluruz’ diyerek istiklalini ve istikbalini cani pahasina korumaya devam etmektedir” diye konustu
Türk milletinin sahip oldugu milli ve manevi tüm degerlerini, kahraman sehit ve gazilerine borçlu oldugunu ifade eden Baskan Aydar, sunlari kaydetti: “Bu vesileyle her karesini kanlariyla vatan yapilmis bu topraklarda geçmisten bugüne milletimizin bagimsizligi için mücadele etmis, tüm sehit ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve sükranla aniyor, hayatta olan gazilerimize ise minnet ve saygilarimi sunuyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e maresal rütbesi ve gazi unvani verilisinin yildönümünü ve Gaziler Günü’nü kutluyorum” Dedi.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli